Παρφέ σοκολάτας στο ποτήρι
Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου. Παρφέ σοκολάτας στο ποτήρι για το Κυριακάτικο επιδόρπιο για το επίσημο επιδόρπιο, για το καθημερινό καφέ.
Υλικά συνταγής
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 αυγό χωριστά κρόκος και ασπράδι
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. μασκαρπόνε
- 8 μπισκότα σαβαγιάρ
- 80 ml [1/3 φλ.] καφέ εσπρέσο
- κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρας με το 1/3 της κρέμας γάλακτος, ανακατεύοντας για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
- Χτυπήστε με το μίξερ το ασπράδι σε πηχτή μαρέγκα και σε άλλο μπολ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τα αφήνετε και τα δύο στην άκρη.
- Χτυπάτε το κρόκο αυγού με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέστε και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί.
- Βάζετε το μείγμα με το κρόκο αυγού και τη ζάχαρη μέσα στη σαντιγί και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε και τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά να ομογενοποιηθούν.
- Κόβετε τα μπισκότα σαβαγιάρ σε κομμάτια τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το καφέ. Με ένα κουτάλι μοιράζετε ισομερώς τα μπισκότα σε 4 ποτήρια. Προσθέτετε από πάνω το μισό μείγμα σοκολάτας και το μισό μείγμα κρέμας. Συνεχίζετε με άλλη μια στρώση με μπισκότα, μείγμα σοκολάτας, μείγμα κρέμας. Πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και σερβίρετε.
26/01/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Παρφέ σοκολάτας στο ποτήρι
Tags: γλυκά γλυκά με σοκολάτα επιδόρπια παρφέ σοκολάτας συνταγές