Παρφέ σοκολάτας στο ποτήρι

Παρφέ σοκολάτας στο ποτήρι

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου. Παρφέ σοκολάτας στο ποτήρι για το Κυριακάτικο επιδόρπιο για το επίσημο επιδόρπιο, για το καθημερινό καφέ.

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1 αυγό χωριστά κρόκος και ασπράδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. μασκαρπόνε
  • 8 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 80 ml [1/3 φλ.] καφέ εσπρέσο
  • κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρας με το 1/3 της κρέμας γάλακτος, ανακατεύοντας για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. 
  2. Χτυπήστε με το μίξερ το ασπράδι σε πηχτή μαρέγκα και σε άλλο μπολ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τα αφήνετε και τα δύο στην άκρη.
  3. Χτυπάτε το κρόκο αυγού με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέστε και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί.
  4. Βάζετε το μείγμα με το κρόκο αυγού και τη ζάχαρη μέσα στη σαντιγί και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε και τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά να ομογενοποιηθούν.
  5. Κόβετε τα μπισκότα σαβαγιάρ σε κομμάτια τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το καφέ. Με ένα κουτάλι μοιράζετε ισομερώς τα μπισκότα σε 4 ποτήρια. Προσθέτετε από πάνω το μισό μείγμα σοκολάτας και το μισό μείγμα κρέμας. Συνεχίζετε με άλλη μια στρώση με μπισκότα, μείγμα σοκολάτας, μείγμα κρέμας. Πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και σερβίρετε.

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Παρφέ σοκολάτας στο ποτήρι