Αναρτήθηκε στις 12/05/2018 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Παρφέ φράουλας
Παρφέ φράουλας (ή σεμιφρέντο φράουλας). Ένα εξαιρετικό παγωμένο γλύκισμα για να υποδεχθείτε το καλοκαίρι που θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του και θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Μια απλή συνταγή για ένα ημι-παγωμένο γλύκισμα με το άρωμα και τη γεύση της φράουλας που αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. φράουλες πολτοποιημένες (καθαρό βάρος) + ½-¾ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φράουλες + επιπλέον ολόκληρες για το σερβίρισμα
- 3/4 φλ. τσαγιού (175 ml) κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα
- 100 γρ. γιαούρτι πλήρες λιπαρών
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρείτε τους πράσινους μίσχους από τα 500 γρ. φράουλες, τις πλένετε και τις αφήνετε για λίγο να στραγγίξουν σε σουρωτήρι ή σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια τις πολτοποιείτε, σε δόσεις, σε μούλτι ή μπλέντερ και μεταφέρετε το πολτό σε ένα ανοξείδωτο μπολ (για να μπαίνει στη κατάψυξη).
- Προσθέτετε στο μπολ με το πολτό φράουλας τη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη.
- Μετά από 20 λεπτά το βγάζετε από τη κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός (ή με αυγοδάρτη) μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, ανά 20 λεπτά, για άλλες 3-4 φορές μέχρι να το μείγμα να παγώσει ομοιόμορφα και γίνει σχετικά αφράτο.
- Πριν το χτυπήσετε τη τελευταία φορά, πλένετε τις φράουλες, τις κόβετε σε μικρά κομματάκια και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί. Αφού χτυπήσετε το μείγμα για τελευταία φορά πριν το παγώσετε, το μεταφέρετε σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ με 20 x 10 εκ. και ύψος 7εκ.
- Το στρώνετε ομοιόμορφα, ισιώνετε την επιφάνειά του και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τις ψιλοκομμένες φράουλες τις οποίες πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια σας μέσα στο μείγμα. Σκεπάζετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το παρφέ σας πάλι στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
- Σημείωση: Για να το ξεφορμάρετε ή στρώνετε τη φόρμα του κέικ με πλαστική μεμβράνη στη βάση και στα τοιχώματα, φροντίζοντας να προεξέχει η μεμβράνη περιμετρικά και ρίχνετε μέσα το μείγμα ή αν δεν βάλατε πλαστική μεμβράνη, βυθίζετε τη φόρμα, σχεδόν μέχρι το χείλος της, σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα με προσοχή μη πέσει νερό στο παρφέ. Μετά το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, το κόβετε φέτες και το σερβίρετε με ολόκληρες φράουλες.
Tip: Αν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα εκεί και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης της.
12/05/2018
Sintayes.gr,
Συνταγή: Παρφέ φράουλας