Παπαρδέλες με σολομό, γιαούρτι και ντομάτα

Παπαρδέλες με σολομό, γιαούρτι και ντομάτα

Παπαρδέλες με σολομό και ντομάτα με υπέροχη σάλτσα με υπέροχη σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας, γαρνιρισμένο με άνηθο. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ), γρήγορη στη παρασκευή της, για ένα ελαφρύ, υγιεινό πολύ νόστιμο πιάτο για το καθημερινό γεύμα ή δείπνο. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. παπαρδέλες 
  • αλάτι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 3 ντομάτες μέτριες ντομάτες σε τσαμπί, χωρίς τους σπόρους της, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο ή σχοινόπρασο
  • 1/2-1 λεμονιού το χυμό (αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 210 γρ. σολομό κόκκινο σολομό, σε κονσέρβα, στραγγισμένο ή καπνιστό σολομό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, βράζετε τις παπαρδέλες αλ τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού (125 ml) από το νερό που τα βράσατε και τις στραγγίζετε. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τα κομμάτια ντομάτας, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά με πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτετε και το σολομό “ξεψαχνισμένο” σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε απαλά. 
  3. Προσθέτετε μέσα στο μπολ τις παπαρδέλες και το 1/2 φλ. βρασμένου νερού που κρατήσατε και ανακατεύετε απαλά μέχρι να καλυφθούν οι παπαρδέλες με το μείγμα γιαουρτιού. Σερβίρετε το φαγητό πασπαλισμένο με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Παπαρδέλες με σολομό, γιαούρτι και ντομάτα