Παντζαροσαλάτα

Παντζαροσαλάτα

Νοστιμότατη σαλάτα, με μπόλικα καρύδια και σάλτσα γιαουρτιού,  που κάνουν τη «διαφορά» στη γεύση.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό παντζάρια [έτοιμα ή νωπά για να τα βράσετε]
  • 2-3 σκελίδες σκόρου τριμμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ξύδι
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα παντζάρια και τα βράζετε -μέχρι να μαλακώσουν- σε μπόλικο αλατισμένο νερό. *
  2. Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε τα κόβετε σε κύβους και τα ρίχνετε σε μία σαλατιέρα. [αν έχετε πάρει έτοιμα απλά τα κόβετε και τα ρίχνετε στη σαλατιέρα].
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο το ξύδι και το αλάτι και τα ανακατεύετε.
  4. Προσθέτετε στο μπολ το σκόρδο και τη καρυδόψιχα στη σαλατιέρα με τα παντζάρια, ανακατεύετε καλά και τέλος προσθέτετε και τη σάλτσα γιαουρτιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

*Για να καταλάβετε ότι τα παντζάρια σας έχουν βράσει και είναι έτοιμα αρκεί να δοκιμάσετε να βγάλετε τη φλούδα τους με τα δάκτυλά σας. Αν η φλούδα αφαιρείτε πολύ εύκολα τα παντζάρια σας είναι έτοιμα.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Παντζαροσαλάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.