Αναρτήθηκε στις 19/04/2014 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Σαλάτες, Συνταγές
Παντζαροσαλάτα
Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια νοστιμότατη σαλάτα, με μπόλικα καρύδια και σάλτσα γιαουρτιού. Δοκιμάστε να βάλετε και μήλα που σίγουρα θα κάνουν τη «διαφορά» στη γεύση.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό παντζάρια έτοιμα βρασμένα ή νωπά για να τα βράσετε
- 2-3 σκελίδες σκόρου τριμμένες ή ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. ξύδι
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 5-6 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 μήλο
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τα παντζάρια και τα βράζετε σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό για 30-35 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να “λιώσουν”. Για να καταλάβετε ότι τα παντζάρια σας έχουν βράσει και είναι έτοιμα αρκεί να δοκιμάσετε να βγάλετε τη φλούδα τους με τα δάκτυλά σας. Αν η φλούδα αφαιρείτε πολύ εύκολα τα παντζάρια σας είναι έτοιμα.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε τα κόβετε σε κύβους και τα ρίχνετε σε μία σαλατιέρα. Αν έχετε πάρει έτοιμα βρασμένα παντζάρια απλά τα κόβετε και τα ρίχνετε στη σαλατιέρα.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο το ξύδι και λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε καλά.
- Στη σαλατιέρα με τα παντζάρια προσθέτετε το σκόρδο και τη καρυδόψιχα, ανακατεύετε απαλά και στο τέλος ρίχνετε τη σάλτσα γιαουρτιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθούν τα υλικά με τη σάλτσα.
Σημείωση: Mπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα σας και ένα μικρό μήλο πράσινο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους. Σε αυτή τη περίπτωση θα το προσθέσετε στη σαλατιέρα με τα παντζάρια μαζί με το σκόρδο και τη καρυδόψιχα και θα τα ανακατέψετε απαλά.
19/04/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Παντζαροσαλάτα