Παντσετάκια χοιρινά με μανιτάρια σε σάλτσα μουστάρδας
Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό. Παντσετάκια με μανιτάρια, με μουστάρδα, κρασί και λεμόνι.
Υλικά συνταγής
- 800 γρ. χοιρινή παντσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 2 λεμονιών το χυμό
- 1 ½ – 2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 κ.σ. σόγια σως
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 200 ml ζωμό κρέατος ή κότας
- 1-2 κ.σ. κορν φλάουερ
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα παντσετάκια, γυρνώντας και από τις δυο πλευρές. Προσθέτετε και τα μανιτάρια και αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λ περίπου ανακατεύοντας ελαφρά. Τέλος προσθέτετε (προαιρετικά) και το ψιλοκομμένο σκόρδο αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε για μισό λεπτό.
- Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τον χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη σόγια σως και το ζωμό κρέατος ή κότας. Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 30-40 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ανάλογα με τα υγρά που θα έχουν μείνει στο φαγητό, διαλύετε το corn flower σε 3 κ.σ. κρύο νερό το προσθέτετε στο φαγητό. Ανακινείτε το τηγάνι το αφήνετε 2 “ και κατεβάζετε από τη φωτιά. Το σερβίρετε ζεστό με σαλάτα ή πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
17/08/2018
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Παντσετάκια χοιρινά με μανιτάρια σε σάλτσα μουστάρδας
Tags: κόκκινο κρέας κυρίως πιάτα μανιτάρια συνταγές σως μουστάρδας τηγάνι χοιρινό