Πανσέτα στο τηγάνι με δεντρολίβανο

Πανσέτα στο τηγάνι με δεντρολίβανο

Μια υπέροχη, γευστικότατη τηγανιά με πανσέτα χοιρινή στο τηγάνι, γλασαρισμένη με βαλσάμικο με σκόρδο και δεντρολίβανο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του χοιρινού που λιώνει στο στόμα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας για την απλότητα της παρασκευής της και για το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα της τηγανιάς.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πανσέτα χοιρινή, κομμένη σε κυβάκια, μπουκίτσες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. κρέμα βαλσάμικο 
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 3 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τη πανσέτα σε κυβάκια-μπουκίτσες, τη ρίχνετε σε ένα μπολ, την αλατοπιπερώνετε, την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Παράλληλα τοποθετείτε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση με βαρύ πάτο, σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πανσέτα, το δεντρολίβανο και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για 15 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά η πανσέτα και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της “μπουκιάς”.
  3. Μόλις είναι έτοιμη η πανσέτα, σβήνετε με τη κρέμα βαλσάμικου και ανακατεύετε για ακόμα 2-3 λ μέχρι να ΄δέσει” η σάλτσα. Προσέχετε να έχει πάρει χρώμα η πανσέτα πριν τη σβήσετε με την κρέμα βαλσάμικο, ώστε να γλασαριστεί σωστά.
  4. Σερβίρετε ζεστή τη πανσέτα σας και την απολαμβάνετε ως μεζέ με το ουζάκι ή το κρασάκι σας, ή σαν κυρίως με πατατούλες τηγανιτές, τυρί φέτα και σαλάτα αρεσκείας σας. Καλή σας όρεξη! 

Πηγή