Πανεύκολο ψωμί με μπύρα, κρούστα τυριού και ηλιόσπορο σε 10 λ

Πανεύκολο ψωμί με μπύρα, κρούστα τυριού και ηλιόσπορο σε 10 λ

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα υπέροχο και γρήγορο ψωμί με μπύρα, κρούστα τυριού και ελιόσπορους έτοιμο σε 10 λ για το φούρνο σας. Απολαύστε το ζεστό σκέτο ή με σαλάτα για ένα ελαφρύ πιάτο για το δείπνο σας ή με το κυρίως πιάτο σας στο μεσημεριανό γεύμα. 

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική (πολύ ψιλή)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 450 ml μπύρα ξανθιά (Κατά προτίμηση Lager όπως: Άλφα, Βεργίνα, Φιξ, Μύθος, Βίος 5) [*]
  • 80 γρ. ηλιόσποροι
  • 110 γρ. τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη τυρί γραβιέρα ή κασέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ βάθους 7 εκ. και διάμετρο βάσης 10×26 εκ. 
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το 1 κ.γ. αλάτι. Προσθέτετε τη μπύρα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια.
  3. Πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο τυρί και του ηλιόσπορους και ψήνετε το ψωμί σας στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας) ή μέχρι όταν βυθίσετε μέσα στο ψωμί μια οδοντογλυφίδα ή ένα καλαμάκι από σουβλάκι και αυτό βγει στεγνό και καθαρό.

[*] Μπύρες Lager: Οι γνωστές σε όλους μας «ξανθές» μπίρες, χαμηλής ζυμώσεως που συναντάμε συχνά, καθώς σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότερες μπίρες. Ελαφριές με έντονη την αίσθηση του ανθρακικού. Αυτές περιέχουν μαγιά, η οποία κατά την ζύμωσή τους κατακάθεται στον πυθμένα του δοχείου ζύμωσης (βυθοζύμες). Οι μπύρες αυτής της κατηγορίας είναι οι ευρύτερα διαδεδομένες και καταναλώνονται περισσότερο. Παρασκευάζονται με χρήση του ζυμομύκητα Saccharomyces carlsbergensis. Η μαγιά τους, κατά τη ζύμωση, υφίσταται καθίζηση στο βυθό του μούστου για αυτό και αποκαλούνται στα ελληνικά βυθοζύμωτες ή μπύρες βυθοζύμης. Οι μπύρες Lager υφίστανται ζύμωση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, συνήθως 6-12 °C ενώ η διαδικασία της μεταζύμωσης διαρκεί μερικούς μήνες. Για το λόγο αυτό, η τελικά παραγόμενη μπύρα φυλάσσεται σε αποθήκες, γεγονός που οδήγησε και στον όρο -lager που στα γερμανικά σημαίνει -αποθήκη

Τέτοιες μπύρες είναι οι μπύρες που σας προτείνουμε για να δώσουν καλύτερη υφή και γεύση στο ψωμί σας.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο ψωμί με μπύρα, κρούστα τυριού και ηλιόσπορο σε 10 λ