Πανεύκολο ψωμί με μπύρα, κρούστα τυριού και ηλιόσπορο σε 10 λ
Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα υπέροχο και γρήγορο ψωμί με μπύρα, κρούστα τυριού και ελιόσπορους έτοιμο σε 10 λ για το φούρνο σας. Απολαύστε το ζεστό σκέτο ή με σαλάτα για ένα ελαφρύ πιάτο για το δείπνο σας ή με το κυρίως πιάτο σας στο μεσημεριανό γεύμα.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
[*] Μπύρες Lager: Οι γνωστές σε όλους μας «ξανθές» μπίρες, χαμηλής ζυμώσεως που συναντάμε συχνά, καθώς σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότερες μπίρες. Ελαφριές με έντονη την αίσθηση του ανθρακικού. Αυτές περιέχουν μαγιά, η οποία κατά την ζύμωσή τους κατακάθεται στον πυθμένα του δοχείου ζύμωσης (βυθοζύμες). Οι μπύρες αυτής της κατηγορίας είναι οι ευρύτερα διαδεδομένες και καταναλώνονται περισσότερο. Παρασκευάζονται με χρήση του ζυμομύκητα Saccharomyces carlsbergensis. Η μαγιά τους, κατά τη ζύμωση, υφίσταται καθίζηση στο βυθό του μούστου για αυτό και αποκαλούνται στα ελληνικά βυθοζύμωτες ή μπύρες βυθοζύμης. Οι μπύρες Lager υφίστανται ζύμωση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, συνήθως 6-12 °C ενώ η διαδικασία της μεταζύμωσης διαρκεί μερικούς μήνες. Για το λόγο αυτό, η τελικά παραγόμενη μπύρα φυλάσσεται σε αποθήκες, γεγονός που οδήγησε και στον όρο -lager που στα γερμανικά σημαίνει -αποθήκη.
Τέτοιες μπύρες είναι οι μπύρες που σας προτείνουμε για να δώσουν καλύτερη υφή και γεύση στο ψωμί σας.
Sintayes.gr,