Πανεύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα

Πανεύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα

Πανεύκολο και πεντανόστιμο cheesecake, με μπισκοτένια βάση, με αφράτη κρέμα με μαλακό τυρί και ζαχαρούχο γάλα, καλυμμένο με λιωμένη σοκολάτα. Μια απλή, εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο γλύκισμα, δροσερό και ελαφρύ ιδανικό ως το τέλειο επιδόρπιο αλλά και όλες τις ώρες με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το μείγμα παγωτού:
  • 3 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 250 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτί (397 ml) ζαχαρούχο γάλα 
  • 1/3 φλ. τσαγιού (80ml) χυμό λεμονιού
  • 125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας, λιωμένες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα σε ψίχουλα, τα αναμιγνύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση ενός ταψιού με διάσταση βάσης 28×18 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα στη βάση και τα τοιχώματά του. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει η βάση μέχρι να φτιάξετε το μείγμα cheesecake. 
  2. Για το μείγμα cheesecake: Σε ένα μπολάκι ρίχνετε 3 κ.σ. κρύο νερό και τη σκόνη ζελατίνης και τα αφήνετε στην άκρη για 5-7 λ, μέχρι να να μουλιάσει και διαλυθεί η ζελατίνη. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μπολάκι μέσα σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπολ με καυτό νερό ανακατεύετε να διαλυθεί πλήρως η ζελατίνη. Την αφήνετε εκεί μέχρι να τη χρειαστείτε.
  3. Εναλλακτικά αφού μουλιάσει στο κρύο νερό ζελατίνη τη μεταφέρετε σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε ως έχει μέχρι να τη χρειαστείτε. 
  4. Χτυπάτε σε ένα μικρό μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μέτριο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τη ζελατίνη και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθούν ισομερώς.
  5. Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα μέσα στο ταψί πάνω από τη μπισκοτένια βάση, το στρώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα.
  6. Για τη σοκολατένια επιφάνεια: Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας, σε νερό που σιγοβράζει το οποίο δεν θα πρέπει να ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αποσύρετε από το μπεν μαρί. 
  7. Ρίχνετε με “ζιγκ ζαγκ” τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τη κρέμα τυριού και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου “στροβιλίζετε” τη σοκολάτα φροντίζοντας να πάει και μέσα, ελαφρώς, στη κρέμα cheesecake. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα