Πανεύκολη μπεσαμέλ της στιγμής

Πανεύκολη μπεσαμέλ της στιγμής

Μια πολύ εύκολη, οικονομική και γρήγορη συνταγή για μια εξαιρετική και ελαφριά λευκή σάλτσα /μπεσαμέλ, ιδανική για πολλά φαγητά όπως ζυμαρικά, κανελόνια, λαζάνια με κρέας, λαχανικά κ.λ.π. για πιο ζουμερή και νόστιμη γεύση. 

Υλικά συνταγής

  • 300 ml γάλα
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. αλεύρι
  • αλάτι και καρυκεύματα επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε το γάλα χωρίς να το αφήσετε να κοχλάσει. Συγχρόνως σε δεύτερη κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο και μόλις λιώσει εντελώς προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  2. Μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι στο βούτυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο, το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα λείο κρεμμώδες μείγμα. Αφαιρείτε τη σάλτσα/μπεσαμέλ από τη φωτιά, αλατίζετε και προσθέτετε καρύκευμα της επιλογής σας ανάλογα με το φαγητό που θα τη χρησιμοποιήσετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη μπεσαμέλ της στιγμής