Πανεύκολος κορμός με κακάο και μπισκότα

Πανεύκολος κορμός με κακάο και μπισκότα

Υπέροχος, πανεύκολος κορμός με κακάο και μπισκότα. Μια εύκολη συνταγή για αρχάριους, (από εδώ) για ένα γλυκό έτοιμο σε 20 λ για το ψυγείο, εύκολο και απολαυστικό, με πλούσια υφή και γεύση με μπισκότα, κακάο που δίνει απίστευτη ένταση στο κορμό και ένα υπέροχο βαθύ χρώμα.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 4-5 κ.σ. λικέρ Frangelico ή άλλο λικέρ επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο και το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  2. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα μείγμα στην άκρη μέχρι να μισοκρυώσει. 
  3. Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ σπάτε τα μπισκότα με τα χέρια σας. Αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο μπολ προσθέτετε και το λικέρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (κατά προτίμηση σιλικόνης) και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολος κορμός με κακάο και μπισκότα