Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες σοκολάτας

Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες σοκολάτας

Ένα υπέροχο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες σοκολάτας, με πλούσια σοκολατένια γεύση. που σερβίρεται ζεστό. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) έτοιμο σε 15 λ για το φούρνο, για να απολαύσετε εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα το τέλειο σοκολατένιο κέικ.  

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. βούτυρο κρύο, ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. λιωμένο για άλειμμα ταψιού
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλ. τσαγιού (150 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • ½ φλιτζάνι (75 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • ½ φλ. τσαγιού (60 γρ.) σκόνη αμυγδάλου [*]
  • 2 φακελάκια των 90 γρ. (180 γρ. σύνολο) σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 1 φακελάκι (100 γρ.) σταγόνες μαύρης κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος. 
  2. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν καλά και έχετε ένα λείο ομοιογενές μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για για 10 λ περίπου ή μέχρι να χλιαρύνει. 
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε πάνω στο μείγμα τα 2 ειδών αλευριού και τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λ ή μέχρι το κέικ να είναι σταθερό στην αφή. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 15 λ μέσα στο ταψί και μετά το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε ζεστό

[*] Σκόνη αμυγδάλου θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε τη δική σας ως εξής. Παίρνετε αμύγδαλα ασπρισμένα, τα οποία είναι στεγνά και ξερά, και τα αλέθετε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Αν δεν είναι αρκετά στεγνά τα ψήνετε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, σε ταψί χωρίς λιπαντική ουσία, μέχρι να στεγνώσουν. Προσοχή να μη καούν. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και σταγόνες σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.