Πανεύκολο σοκολατένιο κέϊκ με γλάσο σοκολάτας

Πανεύκολο σοκολατένιο κέϊκ με γλάσο σοκολάτας

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα υπέροχο σοκολατένιο κέϊκ καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας και βατόμουρα. Πανεύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του…

Υλικά συνταγής

  • Για το σοκολατένιο κέϊκ:
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού 
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 125 γρ. βατόμουρα [ή άλλο φρούτο επιλογής σας]
  • Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη 
  • 1 1/2 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 20 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ύψος τοιχώματος 6 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο. Ρίχνετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Σε άλλο μπολ βάζετε το βουτυρόγαλα, τα αυγά, το βούτυρο που έχετε λιώσει και το αφήσατε να μισοκρυώσει και τη βανίλια και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  3. Κάνετε μια λακούβα στο κέντρο του μείγματος αλευριού και ρίχνετε μέσα το μείγμα βουτυρόγαλου. Χτυπάτε το μείγμα με το ηλεκτρικό μίξερ, στη πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μετά αυξάνετε τη ταχύτητα σε υψηλό επίπεδο και χτυπάτε για 3-4 λ μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 40-45 λ περίπου. Κάντε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγεί καθαρό και στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε μέσα στο ταψί για 5 λ να σταθεί και μετά το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
  5. Για το σοκολατένιο γλάσο: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο. Προσθέτετε το βούτυρο και 1 κ.σ. καυτό νερό και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Απλώνετε το γλάσο πάνω στο κρύο πλέον κέϊκ. Τοποθετείτε τα βατόμουρα πάνω από το γλάσο και το αφήνετε να “σταθεί” για 15 λ περίπου. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο σοκολατένιο κέϊκ με γλάσο σοκολάτας