Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό με ινδοκάρυδο και μερέντα

Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό με ινδοκάρυδο και μερέντα

Υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο, καλυμμένο με μερέντα. Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα που λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι. 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 125 ml βούτυρο, λιωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού μερέντα
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια, λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα ρηχό ταψί με διάσταση βάσης 18×28 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίσετε να προεξέχει 2-3 εκ. περίπου από τα τοιχώματά του για να το ξεφορμάρετε εύκολα. 
  2. Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντάς τα καλά. Κάνετε μια λακουβίτσα στο κέντρο, ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα στα ταψάκι και το απλώνετε, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, μέχρι να στρωθεί ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Το βγάζετε από το φούρνο, το αλείφετε από πάνω με τη μερέντα και το ψήνετε για άλλα 8-10 λ επιπλέον. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  4. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια λευκής σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λεία και ρευστή. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και μόλις χλιαρίνει τη βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρό ακροφύσιο και γαρνίρετε κάνοντας ζικ ζακ το γλυκό σας. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό με ινδοκάρυδο και μερέντα