Πανεύκολο παγωτό διπλής σοκολάτας

Πανεύκολο παγωτό διπλής σοκολάτας

Ένα υπέροχο παγωτό με 2 σοκολάτες, πανεύκολο στη παρασκευή του που δεν απαιτεί μαγείρεμα ούτε παγωτομηχανή. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για την αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους παγωμένη απόλαυση. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού σοκολατούχο γάλα, πλήρες
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 140 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 2/3 φλ. τσαγιού σιρόπι σοκολάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε στη κατάψυξη ένα μεταλλικό μπολ, στο οποίο θα χτυπήσετε με το μίξερ το παγωτό σας, 12 ώρες πριν τη παρασκευή του. Όλα τα υλικά της συνταγής θα πρέπει να είναι στο ψυγείο 1 ώρα τουλάχιστον πριν τα χρησιμοποιήσετε. 
  2. Τοποθετείτε στο παγωμένο μπολ το σοκολατούχο γάλα, το εβαπορέ, το ζαχαρούχο και το σιρόπι σοκολάτας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Βάζετε το μείγμα στη κατάψυξη για 45 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  3. Στη συνέχεια το βγάζετε από τη κατάψυξη, το ξαναχτυπάτε για 2 λ με το μίξερ χειρός να αφρατέψει, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ περίπου να ενσωματωθούν. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Το σερβίρετε γαρνιρισμένο, προαιρετικά, με σαντιγί.

Σημείωση Νο. 1: Προαιρετικά, αντί να βάλετε ολόκληρες τις σταγόνες σοκολάτας στο παγωτό σας, μπορείτε να τις λιώσετε (σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων) και να περιχύσετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το παγωτό σας μετά το δεύτερο χτύπημα και μετά να το παγώσετε. Σε αυτή τη περίπτωση θα παγώσουν κατά τη διάρκεια του παγώματος και θα σπάσουν σε μικρότερα και πιο λεπτά κομματάκια όταν το σερβίρετε. (βλέπε φωτογραφία πιο κάτω).

Σημείωση Νο. 2: Για να πετύχετε πιο εύκολο και γρήγορο πάγωμα και σερβίρισμα παγώστε το σε μακρόστενο μεταλλικό ταψάκι (βλέπε φωτογραφία πιο κάτω).

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο παγωτό διπλής σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.