Αναρτήθηκε στις 06/07/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Πανεύκολο Μιλφέιγ
Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα, αγαπητό απ” όλους, για όλες τις περιστάσεις και για όλες τις ώρες. Ένα πανεύκολο Μιλφέιγ ιδανικό για επιδόρπιο και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 3 πακέτα σφολιατίνια (θα τα βρείτε σε σούπερ μάρκετ)
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής “Κρέμα για μιλφέιγ ή Κρέμα ζαχαροπλαστικής”
- 6 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά κρύα
- 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1-1½ φλ. τσαγιού αμύγδαλα φιλέ
- λίγο βούτυρο λιωμένο για άλειμμα πυρέξ
Εκτέλεση συνταγής
- Αλείφετε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο και τοποθετείτε στη βάση του μια στρώση με σφολιατίνια. Φροντίστε να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να μην έχετε κενά και σπάστε μερικά αν χρειαστεί προκειμένου να τα καλύψετε τα κενά.
- Ακολουθήστε τις οδηγίες παρασκευής της κρέμας στιγμής και αφού τη παρασκευάσετε στρώστε τη μισή πάνω από τα σφολιατίνια. Πασπαλίστε με μισό φλιτζάνι αμύγδαλα, και ξαναστρώστε άλλη μια σειρά σφολιατίνια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα, πάλι μισό φλιτζάνι αμύγδαλα και ξανά σφολιατίνια.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Απλώνετε μια στρώση σαντιγί πάνω από τα σφολιατίνια, και τρίβετε, με το χέρι, λίγα σφολιατίνια από αυτά που θα έχουν περισσέψει και πασπαλίζετε την επιφάνεια. Τελειώνετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
Για να κάνετε το γλυκό σας ακόμα πιο δροσερό: Κόψτε αρκετές φρέσκες φράουλες και ανακατέψτε τις μέσα στην κρέμα. Κρατήστε μερικές για να στολίσετε το γλυκό σας.
Πηγή
Photo:www.delightfularea.com
06/07/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολο Μιλφέιγ