Πανεύκολο λεμονογλυκό με αφράτη κρέμα

Πανεύκολο λεμονογλυκό με αφράτη κρέμα

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο λεμονογλυκό με νόστιμη βάση και αφράτη κρέμα λεμονιού. Δροσερή και ανάλαφρη γεύση για επιδόρπιο και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • 1 αυγό 
  • 225 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • φρουϊ γλασέ λεμονιού σε μικρά κομματάκια για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
  • Για την επικάλυψη κρέμας λεμονιού:
  • 315 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 160 ml χυμό λεμονιού
  • 40 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λαδώνετε ένα τετράγωνο μεταλλικό ταψάκι διαστάσεων 20 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος.
  2. Για τη βάση: Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και το χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το αυγό και σταδιακά το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνετε πιέζοντας το ισομερώς στη βάση και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να “ξεκουραστεί”.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνετε τη βάση [μετά τη 1 ώρα αναμονής] για 25 λ ή μέχρι να ροδίσει. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει χωρίς να σβήσετε το φούρνο.
  4. Για την επικάλυψη-κρέμας λεμονιού: Ρίχνετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, τους κρόκους αυγών, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε με το μίξερ καλά να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά. Ρίχνετε και το αλεύρι και χτυπάτε για 1/2 λ περίπου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα επικάλυψης πάνω από τη ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε για 30 λ. Βγάζετε το γλυκό σας από το φούρνο και το αφήνετε στο ταψί να μισο-κρυώσει. Μετά το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει η κρέμα λεμονιού.
  6. Όταν πρόκειται να το σερβίρετε, το βγάζετε από το ψυγείο το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και προαιρετικά με τα κομματάκια φρουί γλασέ. Κόβετε σε 16 μικρά κομμάτια το γλυκό σας και σερβίρετε. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο λεμονογλυκό με αφράτη κρέμα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.