Πανεύκολο κέικ με βερίκοκα

Πανεύκολο κέικ με βερίκοκα

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο κέικ με αμυγδαλόσκονη, γαρνιρισμένο με βερίκοκα. Υπέροχο στη γεύση του, πανεύκολο και γρήγορο στη παρασκευή του, θα το απολαύσετε όλη οι οικογένεια και οι καλεσμένοι σας, με το καφέ ή το γάλα ή και σαν επιδόρπιο. 

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κουτί των 400 γρ. κομπόστα βερίκοκα, στραγγισμένα από το σιρόπι
  • 2 κοφτές κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με διάσταση βάσης 17  x 28 εκ. και βάθους τουλάχιστον 3 εκ. Προαιρετικά το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει, περιμετρικά από τα τοιχώματα, 2 εκ. για να το ξεφορμάρετε εύκολα. 
  2. Πολτοποιείτε τη καθαρισμένη αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε σκόνη (σαν αλεύρι). Στραγγίζετε τα βερίκοκα από το σιρόπι τους και τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας. Αν είναι μεγάλα τα κομμάτια τα κόβετε στα 2.
  3. Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το στρώνετε ισομερώς. Απλώνετε από πάνω, στην επιφάνεια του μείγματος,  τα στραγγισμένα βερίκοκα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του μείγματος βγει καθαρό. 
  5. Βάζετε τη μαρμελάδα σε ένα πυρίμαχο μπολάκι και το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων (HIGH /100%) για 30-40 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ζεσταθεί καλά. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και βουρτσίζετε τη μαρμελάδα πάνω από τις καυτές φέτες βερίκοκο. (Προαιρετικά μπορείτε να ζεστάνετε τη μαρμελάδα και σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντας σε πολύ χαμηλή φωτιά).
  6. Αφήνετε το γλυκό σας να κρυώσει τελείως, μετά το κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε. 

Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα βερίκοκα. Σε αυτή τη περίπτωση θα στρώσετε τα φρέσκα βερίκοκα κομμένα στα 2 ή στα 4 με τις κομμένες άκρες προς τα επάνω και θα τα πασπαλίσετε με ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή) σε ποσότητα επιλογής σας. 

 

Πηγή: Super Food Ideas/taste.com.au/Recipe:Emma Braz / Photo:Mark O’Meara

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο κέικ με βερίκοκα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.