Πανεύκολο κέικ λεμονιού με αμυγδαλα

Πανεύκολο κέικ λεμονιού με αμυγδαλα

Ένα υπέροχο, αφράτο και γευστικότατο κέικ λεμονιού με αμυγδαλόσκονη, γαρνιρισμένο με σιροπαστό γλάσο λεμονιού και ολόκληρα αμύγδαλα.. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για ένα κέικ για όλες τις ώρες, όλες τις ηλικίες, όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα, στο μπλέντερ ή μούλτι, σε σκόνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, λευκή ψιλή κρυσταλλική 
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο (ή μισό ελαιόλαδο μισό σπορέλαιο) + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 2 λεμονιών το ξύσμα + 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού 
  • 1/4 φλ. τσαγιού  αμύγδαλα λευκά
  • Για το σιροπιαστό γλάσο σιροπιού:
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή λευκή κρυσταλλική
  • 1 λεμονιού το χυμό 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί με διάμετρο βάσης 18 εκ. και βάθους 5 εκ. και το στρώνετε με 2 λωρίδες χαρτί ψησίματος (σταυρωτά) φροντίζοντας να προεξέχουν κατά 2 εκ. από τα τοιχώματα του ταψιού. 
  2. Πολτοποιείτε σε μπλέντερ ή μούλτι τα αμύγδαλα σε σκόνη. Για να πετύχετε καλό αποτέλεσμα τα αμύγδαλα να είναι τελείως στεγνά και ξηρά. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι αλεσμένο και τη ζάχαρη και τα αναμιγνύετε καλά.
  3. Σε δεύτερο μπολ βάζετε τα αυγά τα χτυπάτε, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με σύρμα ή με το μίξερ. Μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνετε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το μείγμα αμυγδαλόψιχας και ανακατεύετε καλά με σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  4. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί, το στρώνετε ισομερώς, ισιώνετε την επιφάνεια και από πάνω τοποθετείτε τα ολόκληρα αμύγδαλα πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στη ζύμη. Ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι ένα σουβλάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ και αυτό να βγει στεγνό και καθαρό.
  5. Για το σιροπιαστό γλάσο λεμονιού: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και το ανακατεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις διαλυθεί τελείως η ζάχαρη, δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια και τα σιγοβράζετε για 3 λ περίπου.
  6. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστό το τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα καλαμάκι. Το περιχύνετε ισομερώς σε όλη την επιφάνεια με το γλάσο σιροπιού και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Το αφαιρείτε από το ταψί, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο κέικ λεμονιού με αμυγδαλα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα