Πανεύκολο κέικ μπανάνας με επικάλυψη δροσερής κρέμας

Πανεύκολο κέικ μπανάνας με επικάλυψη δροσερής κρέμας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο γλύκισμα. Κέικ μπανάνας καλυμμένο με μια δροσερή και αφράτη κρέμα τυριού. Ένα γλύκισμα που θα σας γίνει γλυκιά συνήθεια, σε μικρούς και μεγάλους, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ μπανάνας:
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. τσαγιού πουρές μπανάνας (περίπου 2 ώριμες πολτοποιημένες σε πουρέ στο μούλτι)
  • 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο (κατά προτίμηση ηλιέλαιο) + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • Για τη κρέμα τυριού: 
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 125 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου [*]
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα πυρίμαχο ταψί με διάσταση βάσης 22×32 εκ. περίπου και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για το κέικ μπανάνας: Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα αυγά και τα χτυπάτε. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τις πολτοποιημένες σε πουρέ μπανάνες και το σπορέλαιο και τα ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη κανέλα και το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέντρου θα βγει χωρίς ζύμη κολλημένη επάνω της. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να κρυώσει καλά. 
  4. Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: Τοποθετείτε σε ένα μπολ το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε και το μαλακό τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. 
  5. Στρώνετε ισομερώς τη κρέμα πάνω από το κρύο κέικ μπανάνας. Κόβετε το γλυκό σας σε 24 κομμάτια (6 x 4) και σερβίρετε. 

[*] Σημείωση: Αν δεν προτιμάτε τη κρέμα τυριού με βούτυρο και για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος (125 ml) με 35-35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί. Σε αυτή τη περίπτωση θα χτυπήσετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μείγμα ρίχνετε σταδιακά τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνετε ισομερώς τη κρέμα πάνω από το κρύο κέικ μπανάνας.

Πηγή: www.bettycrocker.com



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο κέικ μπανάνας με επικάλυψη δροσερής κρέμας