Πανεύκολο καραμελένιο γλύκισμα ψυγείου με φουντούκια

Πανεύκολο καραμελένιο γλύκισμα ψυγείου με φουντούκια

Μια πολύ εύκολη συνταγή, για αρχάριους, για ένα υπέροχο καραμελένιο γλύκισμα με φουντούκια για όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά και θα αγαπήσουν οι μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [395 γρ.]
  • 1 φλ. ζάχαρη καφέ
  • 125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 180 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 12ο γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι, διαμέτρου βάσης 19 εκ. περίπου και βάθους 4 εκ.  και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά 3 εκ. απ” όλες τις πλευρές.
  2. Τοποθετείτε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το σιρόπι γλυκόζης και το μέλι, σε μια κατσαρολίτα με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε ανά διαστήματα για 3 λ περίπου μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 10-12 λ ή μέχρι να πήξει και γίνει γυαλιστερή. Προσθέτετε και τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα το μεταφέρετε με γρήγορες κινήσεις στο ταψί και ισιώνετε την επιφάνειά του με μια σπάτουλα. Το αφήνετε για 1 λ να σταθεί και μετά το πασπαλίζετε με τα φουντούκια τα οποία “πατάτε” ελαφρώς με τα χέρια σας πάνω στη βάση σας για να “σταθούν”.
  4. Το αφήνετε για 20 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά για 6 τουλάχιστον ώρες ή για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε το όλο το βράδυ. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Super Food Ideas/Recipe: Kim Coverdale/Photo:Steve Brown

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο καραμελένιο γλύκισμα ψυγείου με φουντούκια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.