Πανεύκολο υγρό κέικ σοκολάτας

Πανεύκολο υγρό κέικ σοκολάτας

Υπέροχο υγρό κέικ σοκολάτας καλυμμένο με αφράτη, δροσερή και ανάλαφρη σοκολατένια κρέμα, γαρνιρισμένο με ζαχαρωτά αρεσκείας σας για τέλειο οπτικό, εκτός από το γευστικό αποτέλεσμα. Μια πολύ εύκολη συνταγή που βρήκαμε εδώ για ένα κέικ που σίγουρα θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. 

Υλικά συνταγής

  • Για το σοκολατένιο κέικ:
  • 1 ¾ φλ. τσαγιού (230 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού (415 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3/4 φλ. τσαγιού (85 γρ.) κακάο σε σκόνη
  • 2 ¼ κ.γ. σόδα μαγειρική 
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού (240 ml) γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού (120 ml) σπορέλαιο
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού (240 ml) ζεστό νερό
  • Για τη σοκολατένια κρέμα επικάλυψης:
  • 1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη ( Φυτίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλ. τσαγιού (345 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού (55 γρ.) κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4-5 κ.σ. (60-75ml) γάλα ή νερό
  • πολύχρωμη τρούφα και καλαμελίτσες επιλογής σας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μακρόστενο πυρέξ με διάσταση βάσης 22×33 εκ. περίπου. 
  2. Για το σοκολατένιο κέικ: Στο κάδο του μίξερ τοποθετείτε όλα τα ξηρά υλικά της συνταγής, δηλ. το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύετε με αυγογδάρτη να αναμιχθούν καλά. Τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετείτε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής εκτός από το ζεστό νερό, δηλ. το γάλα, το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με τον αυγογδάρτη να συνδιαστούν.
  4. Προσθέτετε σταδιακά τα υγρά συστατικά στο κάδο με τα ξηρά συστατικά, χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ μέχρι να συνδυαστούν. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε και το ζεστό νερό σταδιακά, λίγο τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ  και το ψήνετε για 28-32 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του, βγει με μερικά υγρά ψίχουλα. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  6. Για τη σοκολατένια κρέμα επικάλυψης: Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο και τη μαργαρίνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα λείο, αφράτο μείγμα. Προσθέτετε τα 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί. 
  7. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και 3 κ.σ. γάλα ή νερό και χτυπάτε για λίγο δευτερόλεπτα να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε και το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, το κακάο και το υπόλοιπο 1 ή 2 κ.γ. γάλα ή νερό και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λ μέχρι να αφρατέψει. Καλύπτετε το κρύο κέικ με τη σοκολατένια κρέμα επικάλυψης και πασπαλίζετε από πάνω με ζαχαρωτά, τρούφες και καραμελίτσες επιλογής σας. 

698 9874 654