Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και ζελέ

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και ζελέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, ζαχαρούχο γάλα και επικάλυψη ζελέ αρεσκείας σας. Απολαύστε το όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 397 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης 
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας ή κεράσι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 30 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, στη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας να προεξέχει περιμετρικά.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη, στο multi, τα μπισκότα και λιώνετε το βούτυρο. Τα μεταφέρετε σε μπολ τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και στρώνετε το μείγμα , πιέζοντάς το ελαφρώς,  στη βάση του πυρίμαχου σκεύους. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 30 λ περίπου.
  3. Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και 3/4 φλ. τσαγιού (185 ml)  νερό και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, σε μέτρια φωτιά για 5-7 λ από το σημείο βρασμού.
  4. Εν τω μεταξύ, μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λ. μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε από το νερό και τις βάζετε μέσα στο μείγμα ζαχαρούχο γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνετε, κουταλιά κουταλιά,το μείγμα ζαχαρούχου πάνω από τη κρύα μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 1/2 -2 ώρες περίπου, ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί πολύ καλά. 
  5. Για επικάλυψη: Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το ρίχνετε πάνω από την ήδη κρύα κρέμα ζαχαρούχου. (Για να μην εισχωρήσει στη κρέμα, τοποθετείτε ένα κουτάλι πάνω από τη κρέμα και χύνετε το ζελέ πάνω στο κουτάλι απαλά “σαν σιντριβάνι”). Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και ζελέ

 

4 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Σούλα Καλησπέρα,
    Το ζελέ δεν πρόκειται να εισχωρήσει στα μπισκότα γιατί παρεμβαίνει η κρέμα ζαχαρούχου και μετά είναι το ζελέ. Στα μπισκότα δεν πρόκειται να εισχωρήσει ούτε η κρέμα γιατί τα μπισκότα έχουν παγώσει και σφίξει μισή ώρα στο ψυγείο και γιατί βάζεις τη κρέμα κουταλιά κουταλιά. Για το ζελέ πάνω στη κρέμα γράφω ακριβώς πως θα το κάνεις σαν “σιντριβάνι” και έτσι δεν θα εισχωρήσει ούτε στη κρέμα. Κάντο όπως σου λέω και θα δεις ότι θα σου βγει τέλειο και πολύ πολύ νόστιμο.
    Φυσικά αν θέλεις και οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση με χαρά θα σε βοηθήσω.
    Πάντα στη διάθεσή σου,
    Με εκτίμηση

  2. Παλάνη ελενη says:

    Το γλυκό ηταν χαλια, κρίμα τα υλικά . Μεσα στο τάπερ χάθηκε.

  3. Sintayes.gr says:

    Αγαπητή Ελένη καλησπέρα,
    Αρχικά πραγματικά λυπάμαι που δεν βγήκε καλό το γλυκό σου. Αναρωτιέμαι όμως τι δεν πήγε καλά. Το έχω φτιάξει πάνω από 2 ή 3 φορές και ήταν εξαιρετικό. Η πρώτη στρώση με τα μπισκότα λογικά στα 30 λ έχει παγώσει πολύ καλά. Η δεύτερη με το ζαχαρούχο (που στρώνεται πάντα κουταλιά κουταλιά πάνω από το παγωμένο μπισκότο ) με 2 φύλλα ζελατίνης πάλι σφίγγει καλά. Τέλος ο ζελές είναι ένας κανονικός ζελές που φτιάχνετε όπως πάντα και παγώνει όπως πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Αν το έστρωσες όπως αναφέρεται όπως αναφέρω στη συνταγή δεν εισχώρησε και πάγωσε και σταθεροποιήθηκε.
    Σε παρακαλώ να μου πεις ακριβώς τι δεν πήγε καλά.
    Πάντα στη διάθεσή σου,
    sintayes.gr

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.