Αναρτήθηκε στις 15/04/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Πανεύκολο επιδόρπιο γιαουρτιού με βατόμουρα
Πανεύκολο, πολύ γρήγορο, έτοιμο σε 30 λεπτά επιδόρπιο γιαουρτιού με βατόμουρα. Απολαύστε το ζεστό με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Μια εύκολη συνταγή για αρχάριους.
Υλικά συνταγής
- 4 αυγά χτυπημένα
- 50 γρ. μέλι
- 250 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.γ. κορνφλάουρ
- 250 γρ. βατόμουρα
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετείτε σε μια ταρτιέρα βάσης 23 εκ. τα μισά βατόμουρα και την αφήνετε στην άκρη.
- Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα αυγά, το μέλι, το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το κορν φλάουερ και τα χτυπάτε ελαφρά μέχρι να ομογενοποηθούν τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα.
- Ρίχνετε και στρώνετε το μείγμα γιαουρτιού στη ταρτιέρα πάνω από τα βατόμουρα. Προσθέτετε από πάνω τα υπόλοιπα βατόμουρα, τα πιέζετε ελαφρώς στο μείγμα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Πριν το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό πασπαλίστε το με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
15/04/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολο επιδόρπιο γιαουρτιού με βατόμουρα