Πανεύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και άρωμα λεμονιού

Πανεύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και άρωμα λεμονιού

Υπέροχο cheesecake με τραγανή μπισκοτένια βάση και πλούσια στη γεύση γέμιση τυριού με ζαχαρούχο γάλα και άρωμα λεμονιού. Μια απλή και πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) με λίγα υλικά, χωρίς ψήσιμο για να απολαύσετε το τέλειο, δροσερό επιδόρπιο. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τη μπισκοτένια βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ή Μιράντα
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση cheesecake:
  • 375 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 λεμονιού ξύσμα + 1/2 λεμονιού το χυμό
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα 
  • 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε στο μούτλι τα μπισκότα σε ψίχουλα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. το οποίο έχετε βουτυρώσει και στρώσει με χαρτί ψησίματος και το στρώνετε, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι, ομοιόμορφα στη βάση του. Το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ να κρυώσει. 
  2. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε λεπτότερη βάση, στρώνετε το μισό μείγμα στη βάση του ταψιού και το υπόλοιπο μισό το ρίχνετε στην άκρη των τοιχωμάτων περιμετρικά και με ένα κουταλάκι του γλυκού ή με τα χέρια σας το στρώνετε υψώνοντάς το ομοιόμορφα στα τοιχώματα του ταψιού σε ύψος 3 εκ. περίπου. 
  3. Για τη γέμιση cheesecake: Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα λείο κρεμώδες αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ να ενσωματωθούν. 
  4. Σε ένα μπολάκι βάζετε τη σκόνη ζελατίνης, προσθέτετε 2 κ.σ. κοχλαστό νερό, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνη και το αφήνετε στην άκρη να “μουλιάσει” καλά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά το ζαχαρούχο γάλα εναλλάξ με το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το διαρκές χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο λείο μείγμα. Προσθέτετε και τη ζελατίνη και συνεχίζετε για 1 λ περίπου να ενσωματωθεί.
  6. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 6-7 ώρες τουλάχιστον ή για 1 ολόκληρο βράδυ, να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και άρωμα λεμονιού