Πανεύκολο cheese cake με μαρμελάδα φράουλα
Tέλεια και πεντανόστιμη συνταγή! … Πανεύκολο cheesecake, έτοιμο για ψυγείο σε λίγη ώρα, με λίγα υλικά αλλά με πολύ γεύση…
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα Digestive ή μιράντα
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Για την επικάλυψη:
- Μαρμελάδα φράουλα [βλέπε συνταγή εδώ]
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση:
- Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Βάζουμε μέσα σε ταρτιέρα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 5′-6′ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη όχι για πολύ και προσθέτουμε τη κρέμα. Γεμίζουμε τη ταρτιέρα , ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του τσιζκεικ μας με την μαρμελάδα. Απολαύστε!
27/04/2014
Sintayes.gr,