Πανεύκολη τάρτα με κρέμα καρύδας

Πανεύκολη τάρτα με κρέμα καρύδας

Μια λαχταριστή τάρτα με γέμιση κρέμα καρύδας. Τραγανή βάση και κρεμώδη γέμιση με πλούσιο άρωμα ινδοκάρυδου για να απολαύσετε ένα τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα γλύκισμα, που σίγουρα θα σας γίνει η αγαπημένη συνήθεια όλης της οικογένειας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα (Pillsbury)
  • βούτυρο για άλειμμα ταρτιέρας ή ταψιού
  • Για τη γέμιση:
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες 
  • 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένη καρύδα (1 + ½ φλ. χωριστά), ελαφρώς καβουρδισμένη σε τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα
  • 1 κ.σ. βούτυρο 
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο βάσης 23 εκ. Αφήνετε εκτός ψυγείου το φύλλο ζύμης για τάρτα για 20-30 λ ή μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. (Στα τοιχώματα του ταψιού φόρμας θα το ανεβάσετε σε ύψος 3 εκ.)
  2. Τρυπάτε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι και τη ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ ή μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανή. Την αφαιρείτε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη. 
  3. Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε διαρκώς σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις πάρει βράση μειώνετε τη θερμοκρασία, συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2 λ. και το αποσύρετε από τη φωτιά 
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά. Παίρνετε 1 φλ. από το ζεστό μείγμα γάλακτος και αρχίζετε να το ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά,  μέσα στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά, συνεχίζοντας το ζωηρό και διαρκές ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα αυγών μέσα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος και ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά. 
  5. Εξακολουθείτε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα, μειώνετε αρκετά τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2 λ χωρίς να βράζει το μείγμα ζωηρά. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το 1 φλ. τριμμένης καρύδας, το βούτυρο και βανίλιας και ανακατεύετε καλά να λιώσει το βούτυρο και αναμειχθούν καλά τα υλικά. 
  6. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη ψημένη βάση, τη στρώνετε ομοιόμορφα και πασπαλίζετε πάνω σε όλη την επιφάνεια το υπόλοιπο 1/2 φλ. τριμμένης καρύδας. Τη βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου, ιδανικά και για 1 ολόκληρο βράδυ πριν τη σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη τάρτα με κρέμα καρύδας