Πανεύκολη τάρτα με φρέσκα σύκα

Πανεύκολη τάρτα με φρέσκα σύκα

Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με τραγανή βάση και γέμιση κρέμας αμυγδάλου γαρνιρισμένη με φρέσκα σύκα. 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα (Pillsbury)
  • Για τη γέμιση:
  • 160 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα 
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό και το ξύσμα
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα σύκο + 2-3 κ.σ. επιπλέον για επάληψη των σύκων 
  • 4 μαύρα σύκα κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Αφήνετε το φύλλο τάρτας εκτός ψυγείου για 20-30 λ μέχρι να μαλακώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη ταρτιέρα με διάσταση βάσης 11×35 εκ. και στρώνετε το φύλλο ζύμης καλά στη βάση και τα τοιχώματά της.
  2. Κόβετε με ένα μαχαίρι τη ζύμη που προεξέχει περιμετρικά πάνω από το τοιχώματα και τρυπάτε τη βάση της ζύμης σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι. Τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λ μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανή. Την αφαιρείτε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 βαθμούς. 
  3. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε σε ένα μπλέντερ τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν σε σκόνη. (Αν δεν έχετε μεγάλο μπλέντερ πολτοποιήστε τα σε μούλτι και τα μεταφέρετε σε μίξερ). Προσθέτετε το βούτυρο, τα αυγά, το το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. 
  4. Απλώνετε με ένα πινέλο τη μαρμελάδα πάνω από τη ψημένη βάση της τάρτας, σε όλη την επιφάνειά της. Στη συνέχεια ρίχνετε ισομερώς από πάνω το μείγμα αμυγδάλου γέμισης και στρώνετε πάνω από το μείγμα τις φέτες σύκου. Ψήνετε τη τάρτα σας για 25 λ, καλύπτοντας με χαρτί ψησίματος τη τάρτα κατά την διάρκεια των τελευταίων 10 λ ψησίματος για να αποφύγετε το κάψιμο/μαύρισμα των σύκων. 
  5. Την αφαιρείτε από τη φωτιά, αλείφετε με πινέλο τα σύκα με τις υπόλοιπες 2-3 κ.σ. επιπλέον μαρμελάδα την οποία έχετε ζεστάνει με 1 κ.σ. νερό για να απλώνετε ευκολότερα. Αφήνετε τη τάρτα σας να κρυώσει, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

Αρχική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη τάρτα με φρέσκα σύκα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.