Πανεύκολη τάρτα cheesecake της στιγμής

Πανεύκολη τάρτα cheesecake της στιγμής

Τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο τόσο δροσερό και απολαυστικό… Μια πανεύκολη συνταγή για μια τάρτα με τραγανή βάση, αφράτη και ανάλαφρη κρέμα τυριού και μια πρέζα κανέλας για πινελιά, γαρνιρισμένη με μικρές σταγόνες σοκολάτας και ζάχαρη άχνη. Ένα ιδανικό επιδόρπιο και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση τάρτας:
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα πτι μπερ ή digestive
  • 3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας
  • Για τη γέμιση κρέμας τυριού:
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα 
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη (1/4 + 1/2 χωριστά)
  • 340 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Για γαρνίρισμα:
  • ζάχαρη άχνη 
  • μικρές σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με διάσταση βάσης 23 εκ.
  2. Για τη βάση τάρτας: Θρυμματίζετε τα μπισκότα, στο μούτλι σε σκόνη μαζί με τη ζάχαρη προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Στρώνετε το μείγμα, πιέχοντάς το ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και το ψήνετε για 7 λ στο προθερμασμένο φούρνο. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  3. Για τη γέμιση κρέμας τυριού: Βάζετε τη κρέμα γάλακτος σε μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα. Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτετε το 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια πηχτή σαντιγί. Ο συνολικός χρόνος χτυπήματος θα είναι 5-7 λ περίπου. Αφήνετε τη σαντιγί στην άκρη.
  4. Σε άλλο μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί μασκαρπόνε, την υπόλοιπη 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το τη σκόνη κανέλας και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
  5. Προσθέτετε σταδιακά τη σαντιγί μέσα στο μείγμα μασκαρπόνε και ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή μαρίζ με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί και έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Στρώνετε το μείγμα γέμισης πάνω από, τη κρύα πλέον, μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε τη τάρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά η γέμιση.
  6. Για γαρνίρισμα: Πριν τη σερβίρετε τη πασπαλίζετε με σταγόνες σοκολάτας και  ζάχαρη άχνη, τη κόβετε σε κομμάτια και την απολαμβάνετε.  

6543

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη τάρτα cheesecake της στιγμής

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.