Πανεύκολη σπιτική πίτσα με ζαμπόν & μανιτάρια

Πανεύκολη σπιτική πίτσα με ζαμπόν & μανιτάρια

Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη σπιτική πίτσα έτοιμη σε 20′ για το φούρνο. Απολαύστε τη μόνοι ή με τη παρέα σας πίνοντας το κρασάκι σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη:
  • 2 1/3 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 10 κ.σ. γάλα
  • 1 αυγό  + 1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη 
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ στραγγισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 100 ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το μπέϊκιν πάουντερ και τα αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τη μαργαρίνη, το γάλα και το 1 αυγό και τα χτυπάμε με το γάντζο του μίξερ, μέχρι να ενσωματωθούν και να έχουμε μια λεία μαλακή ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια “ανοίγουμε” τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο και το στρώνουμε καλέ στη βάση και τα τοιχώματα ενός βουτυρωμένου ταψιού.
  2. Για τη γέμιση: Στραγγίζουμε τα ντοματάκια κονκασέ από τους χυμούς τους, βάζουμε τις στραγγισμένες ντομάτες σε μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη στο ταψί, το στρώνουμε να πάει παντού, τοποθετούμε από πάνω το ζαμπόν σε φέτες, στρώνουμε τα μανιτάρια και τέλος το τριμμένο τυρί. Προαιρετικά κρατάμε 1 φέτα ζαμπόν και διακοσμούμε τη πίτσα. 
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη σπιτική πίτσα με ζαμπόν & μανιτάρια