Πανεύκολη σοκολατένια τουρτίτσα ψυγείου με μπισκότα

Πανεύκολη σοκολατένια τουρτίτσα ψυγείου με μπισκότα

Μια εύκολη, απλή αλλά πολύ νόστιμη τουρτίτσα με σοκολάτα γάλακτος και μπισκότα χωρίς ψήσιμο. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για αρχάριους (από εδώ), για ένα αγαπημένο γλύκισμα για τα μικρά και … μεγάλα παιδιά που αγαπούν τη σοκολάτα. 

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
  • 250 ml γάλα πλήρες
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια
  • 125 γρ. βούτυρο 
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε κατσαρολάκι το γάλα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, το βούτυρο και τη βανίλια και σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά.
  2. Θρυμματίζετε σε μέτρια κομμάτια με τα χέρια σας τα μπισκότα και τα βάζετε σε μέτριο μπολ. Τα περιχύνετε με το ζεστό σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα και αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  3. Στρώνετε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκ. με χαρτί ψησίματος το οποίο φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. για να ξεφορμάρετε εύκολα (ή ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση στρωμένη με λαδόκολα). Ρίχνετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.
  4. Πριν το σερβίρετε, χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και την απλώνετε πάνω από το γλυκό με κορνέ ή με μια μαρίζ. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

τουρτα



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη σοκολατένια τουρτίτσα ψυγείου με μπισκότα