Πανεύκολη σκορδάτη τυρόπιτα

Πανεύκολη σκορδάτη τυρόπιτα

Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για μια ιδιαίτερη, πεντανόστιμη πίτα. Τυρόπιτα με 2 πικάντικα τυριά, σκόρδο, αρωματισμένη με δενδρολίβανο.

Υλικά συνταγής

  • 80 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη 
  • 100 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο ολόκληρο
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη για άλειμμα ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε καλά ένα ταψί που να χωράει η σφολιάτα ως έχει, χωρίς να την ανοίξετε, στη βάση και τα τοιχώματά του.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τη γραβιέρα. Θρυμματίζετε και τη φέτα με τα χέρια σας και τη προσθέτετε στο μπολ με τη γραβιέρα. 
  3. Χτυπάτε ελαφρώς τη κρέμα γάλακτος απλώς να αφρατέψει [όχι σε σαντιγί]. Προσθέτετε στο μείγμα, τη κρέμα γάλακτος, το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το σκόρδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, πάνω στη σφολιάτα και γυρίζετε προς τα μέσα περιμετρικά τη ζύμη σφολιάτας για να συγκρατήσει το μείγμα. Προσθέτετε στη μέση του μείγματος το κλωναράκι δεντρολίβανου, για να αρωματισθεί η πίτα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ μέχρι να ψηθεί η ζύμη και ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή ως μια πίτα για «περισσεύματα». Δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα τυριά που σας έχουν περισσέψει, ή να αντικαταστήσετε τη κρέμα γάλακτος με 1 κεσεδάκι γιαούρτι [σε αυτή τη περίπτωση θα βάλετε 2 αντί για 1 αυγό].

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη σκορδάτη τυρόπιτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.