
Πανεύκολη σάλτσα καραμέλας της στιγμής
Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, και πολύ γρήγορη συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για μια υπέροχη σάλτσα καραμέλας, με 3 μόνο υλικά, για να την απολαύσετε στα γλυκά σας, τα παγωτά σας.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
Σημείωση: Αν αφήσετε τη καραμέλα σας ως έχει χωρίς να τη χρησιμοποιήσετε άμεσα σε γλυκό θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:
- Όσο η σάλτσα κρυώνει, πήζει. Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε την άλλη μέρα ή από το ψυγείο και δείτε ότι έχει πήξει πολύ, τότε την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή τη ζεσταίνετε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας (αν απαιτείται) και 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
- Επίσης, σημειώστε ότι οι διαφορετικές θερμοκρασίες μεταβάλλουν τη πυκνότητά της. Έτσι όταν είναι ζεστή, η πυκνότητα είναι λεπτότερη, τέλεια για ψιλοβρόχι σε παγωτά και άλλα επιδόρπια. Σε θερμοκρασία δωματίου, είναι παχιά, παραμείνει πάνω στο κουτάλι αλλά δεν είναι σκληρή. Και φυσικά, όταν κάνει κρύο ή την έχετε στο ψυγείο, είναι πιο σφιχτή και πιο πολύ σταθερή.
- Επίσης, όσο περισσότερο αφήνετε καραμέλα να βράσει, τόσο πιο παχύρευστη θα καταλήξει. Γι” αυτό συστήνουμε 3 λεπτά μόνο βράσιμο, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι και όσο θα κρυώνει θα πήζει.
- Για πιο ελαφριά καραμέλα προσθέστε 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος αντί για 1/3 φλ.
Sintayes.gr,