Πανεύκολη σάλτσα καραμέλας της στιγμής

Πανεύκολη σάλτσα καραμέλας της στιγμής

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, και πολύ γρήγορη συνταγή, για μια υπέροχη σάλτσα καραμέλας, με 3 μόνο υλικά, για να την απολαύσετε στα γλυκά σας, τα παγωτά σας.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. τσαγιού (112 γρ.) βούτυρο αγελάδος
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  2. Αυξάνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση ανακατεύετε για 3 μόνο λεπτά, όχι περισσότερο. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Φυλάσσεται στο ψυγείο.

Σημείωση: Όσο η σάλτσα κρυώνει, πήζει. Αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε την άλλη μέρα ή από το ψυγείο και δείτε ότι έχει πήξει πολύ, τότε την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή τη ζεσταίνετε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας (αν απαιτείται) και 1-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος.

Επίσης, σημειώστε ότι οι διαφορετικές θερμοκρασίες μεταβάλλουν τη πυκνότητά της.  Έτσι όταν ζεστή, η πυκνότητα είναι λεπτότερη, τέλεια για ψιλοβρόχι σε παγωτά και άλλα επιδόρπια. Σε θερμοκρασία δωματίου, είναι παχιά, παραμείνει πάνω στο κουτάλι αλλά δεν είναι σκληρή. Και φυσικά, όταν κάνει κρύο ή την έχετε στο ψυγείο, είναι σφιχτή και πολύ σταθερή.

Επίσης, όσο περισσότερο αφήνετε καραμέλα να βράσει, τόσο πιο παχύρευστη θα καταλήξει. Γι” αυτό συστήνουμε 3 λεπτά μόνο βράσιμο, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι και όσο θα κρυώνει θα πήζει. 

μαχη1111

Αρχική ιδέα Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη σάλτσα καραμέλας της στιγμής

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.