Πανεύκολη ροδακινόπιτα “cobbler”

Πανεύκολη ροδακινόπιτα “cobbler”

Μια πανεύκολη συνταγή για ροδακινόπιτα cobbler. Ένα Αμερικάνικο γλυκό που έχει μια γρήγορη και εύκολη, αλλά ιδιαίτερη διαδικασία με αποτέλεσμα… το απόλυτο γλυκό. Το σερβίρετε ζεστό με μια μπάλα παγωτό και το απολαμβάνετε.

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 240 ml γάλα
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κομπόστα ροδάκινο σε χυμό [400 γρ.]
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • παγωτό [ή γιαούρτι ή σαντιγί] για σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στραγγίζετε τα ροδάκινα από το χυμό τους. Κόβετε τα ροδάκινα σε φέτες. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύετε τη κανέλα με τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέϊκιν και το γάλα και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα να ενσωματωθούν. 
  2. Σε ένα κατσαρόλι λιώνετε το βούτυρο και το βάζετε σε ένα ταψάκι 25 εκ. Ρίχνετε με μιας το μείγμα αλευριού-ζάχαρης-γάλακτος, στο ταψί, πάνω στο βούτυρο ΧΩΡΙΣ να το ανακατέψετε ΚΑΘΟΛΟΥ. Στρώνετε από πάνω σε όλη την επιφάνεια του ταψιού τα κομμάτια ροδάκινου ΧΩΡΙΣ να ανακατέψετε. 
  3. Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 40-45 λ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. 
  4. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε για 10 λ να σταθεί και το σερβίρετε ζεστό με κουτάλι με μια μπάλα παγωτό το οποίο περιχύνετε με το σιρόπι της κομπόστας.

Εναλλακτικά μπορείτε να τη σερβίρετε με γιαούρτι ή σαντιγί.

e62b326a-c649-44dc-955a-89f2292d5f4a

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη ροδακινόπιτα “cobbler”

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.