Αναρτήθηκε στις 21/11/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Πανεύκολη πορτοκαλόπιτα με σιρόπι πορτοκαλιού
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη πορτοκαλόπιτα με σιρόπι πορτοκαλιού. Ένα γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- Για τη πορτοκαλόπιτα:
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 2 πορτοκαλιών το χυμό και το ξύσμα
- 180 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κοφτά κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 2 καψουλίτσες βανίλιας
- Για το σιρόπι:
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
- 250 ml νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετείτε τα φύλλα το ένα επάνω στο άλλο και τα τεμαχίζετε πρώτα σε μικρές κάθετες λωρίδες και μετά στα 2 οριζόντια. Τις ξεχωρίζετε με τα χέρια σας και τις αφήνετε στην άκρη.
- Σε μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά, ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λ περίπου μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αφήνετε το μίξερ.
- Ρίχνετε στο μπολ το γιαούρτι, τις βανίλιες, το μπέϊκιν πάουντερ, το χυμό και το ξύσμα των 2 πορτοκαλιών και ανακατεύετε καλά με μεγάλο κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε τα τεμαχισμένα φύλλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν ισομερώς τα φύλλα.
- Στρώνετε το μείγμα σε μέτριο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Μόλις βάλετε τη πορτοκαλόπιτα στο φούρνο φτιάχνετε το σιρόπι.
- Για το σιρόπι: Βάζετε σε κατσαρολίτσα όλα τα υλικά για το σιρόπι τα βράζετε για 5 λ και αφήνετε στο σιρόπι στην άκρη να κρυώσει. Μόλις βγάλετε τη πορτοκαλόπιτα από το φούρνο, τη κόβετε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια και τη σιροπιάζετε, κουταλιά κουταλιά με το σιρόπι. Την αφήνετε να “πιει” όλο το σιρόπι μέχρι να κρυώσει και σερβίρετε.
21/11/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολη πορτοκαλόπιτα με σιρόπι πορτοκαλιού