Αναρτήθηκε στις 05/07/2015 σε Κυρίως πιάτα, Ορεκτικά - Μεζέδες, Πίτες, Συνταγές
Πανεύκολη πίτσα για αρχάριους με γρήγορη ζύμη 2 υλικών
Μια εύκολη και πολύ γρήγορη πίτσα για αρχάριους και φοιτητές με ζύμη με μόνο 2 υλικά.Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη πίτσα έτοιμη σε 15 λ για το φούρνο. Βάλτε λίγη κέτσαπ, λίγο τριμμένο τυρί και ότι έχετε στο ψυγείο σας, ότι σας περίσσεψε [κοτόπουλο, ψιλοκομμένο, κρέας, κιμάς, πιπεριές, μανιτάρια, ζαμπόν, μπέϊκον, ελιές, φέτα]. Ατέλειωτες επιλογές για ένα γρήγορο, νόστιμο γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
- Για τη ζύμη:
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
- Για την επικάλυψη:
- Κέτσαπ
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένο γκούντα ή τσένταρ και
- ή 4 φέτες ζαμπόν ή 6 μπέϊκον ή και τα δύο [*]
- ή 15 φετούλες πεπερόνι
- ή 15 φετούλες πεπερόνι
- ή 1 πράσινη πιπεριά [προαιρετικά] με λίγα μανιτάρια ή ντοματίνια ή και τα δύο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς και λαδώνετε μια ταρτιέρα ή ταψάκι 25 εκ. περίπου.
- Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και το γιαούρτι και το ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Τη βάζετε στη ταρτιέρα και την απλώνετε στη βάση και γύρο στα τοιχώματα μέχρι τη μέση.
- Απλώνετε από πάνω σε όλη την επιφάνειά της κέτσαπ, από πάνω πασπαλίζετε με το 1/3 φλ. τυριού και προσθέτετε διάσπαρτα τα υλικά της επιλογής σας. Τέ λος πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 2/3 φλ. τυριού.
- Βάζετε τη πίτσα στο προθερμασμένο φούρνο και το αφήνετε στην ίδια θερμοκρασία [100 βαθμούς] για 20 λεπτά για να ψηθεί η ζύμη. Μετά ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 10′ ανάλογα με το φούρνο σας. Ελέγχετε και αν η πίτσα έχει ροδοκοκκινήσει από κάτω τη βγάζετε αλλιώς την αφήνετε ακόμα λίγο και την ελέγχετε ανά πεντάλεπτο.
05/07/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολη πίτσα για αρχάριους με γρήγορη ζύμη 2 υλικών