
Πανεύκολη πανακότα με μέλι και πορτοκάλι
Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και ελαφρύ γλύκισμα για επιδόρπιο και όχι μόνο…
Υλικά συνταγής
- 1½ λίτρο κρέμα γάλακτος
- 140 γρ. ζάχαρη
- 6 φύλλα ζελατίνας
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
- 2-3 ροδέλες πορτοκάλι (για το décor)
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη και το μέλι στην κρέμα και περιμένουμε μερικά λεπτά να βγει το άρωμα από το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι. Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, διαλύουμε μέσα της τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας.
- Μοιράζουμε τη κρέμα σε ποτήρια ή σε φορμάκια και τα αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο για να πήξει.
- Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με μία ροδέλα ή φέτες καθαρισμένες πορτοκαλιού και μέλι.
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς προτίμησής σας.
Sintayes.gr,