Πανεύκολη πανακότα με μέλι και πορτοκάλι

Πανεύκολη πανακότα με μέλι και πορτοκάλι

Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και ελαφρύ γλύκισμα για επιδόρπιο και όχι μόνο…

Υλικά συνταγής

  • 1½ λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
  • 2-3 ροδέλες πορτοκάλι (για το décor)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Διαλύουμε τη ζάχαρη και το μέλι στην κρέμα και περιμένουμε μερικά λεπτά να βγει το άρωμα από το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι. Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, διαλύουμε μέσα της τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας.
  3. Μοιράζουμε τη κρέμα σε ποτήρια ή σε φορμάκια και τα αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο για να πήξει.
  4. Πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε  με μία ροδέλα ή φέτες καθαρισμένες  πορτοκαλιού και μέλι.

Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς προτίμησής σας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη πανακότα με μέλι και πορτοκάλι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.