Κασερόπιτα πανεύκολη με 6 υλικά

Κασερόπιτα πανεύκολη με 6 υλικά

Πανεύκολη φανταστική, γευστικότατη κασερόπιτα. Μια πολύ γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά που θα σας αποζημιώσει με τη γεύση της.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό τρίφτη*
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 800 ml γάλα πλήρες*
  • 4 μεγάλα αβγά
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ή οβάλ πυρίμαχο σκεύος.
  2. Στρώνουμε μέσα 5 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα καλά με πινέλο. Απλώνουμε επάνω το μισό τριμμένο τυρί και ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμένο πιπέρι. Στρώνουμε από πάνω τρία φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας (ή λαδώνοντας) το καθένα και απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, με ανάλογο πιπέρι. Καλύπτουμε με άλλα τρία βουτυρωμένα φύλλα και τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια των φύλλων με ένα πιρούνι, προσέχοντας να φτάσει βαθιά.
  3. Χτυπάμε σ” ένα μπολ τ” αβγά με τo γάλα, να αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στην πίτα. Την αφήνουμε να “πιεί” το μείγμα για 2′  και την ψήνουμε για 40΄-50′ περίπου.

* Για πιο αφράτη και νόστιμη γέμιση μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με 2-3 φλυτζάνια μπεσαμέλ [βλέπε συνταγή εδώ]



Sintayes.gr,

Συνταγή: Κασερόπιτα πανεύκολη με 6 υλικά