Πανεύκολη καρμπονάρα σε 15 λεπτά
Μια πανεύκολη συνταγή για αρχάριους, για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Υπέροχη καρμπονάρα έτοιμη για να την απολαύσετε στο πιάτο σας σε 15 λ.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτες μπέϊκον κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.
- 2 αυγά + 2 κρόκους αυγών
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το μπέϊκον για 3-4 λ.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά και τους κρόκους αυγών. Προσθέτετε λίγο πιπέρι, τη κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
- Μόλις στραγγίξετε και ξαναβάλετε το σπαγγέτι στη κατσαρόλα, το περιχύνετε με το μείγμα αυγών, ρίχνετε και το μπέϊκον και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 1 λ. Σερβίρετε ζεστή τη καρμπονάρα σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζετε προαιρετικά με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
08/12/2015
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολη καρμπονάρα σε 15 λεπτά
Tags: ζυμαρικά καρμπονάρα κατσαρόλας κυρίως πιάτα Σπαγγέτι συνταγές