Πανεύκολη καρμπονάρα με φετουτσίνι και μανιτάρια

Πανεύκολη καρμπονάρα με φετουτσίνι και μανιτάρια

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, κρεμώδη καρμπονάρα με μανιτάρια και μπέϊκον, για να απολαύσετε ένα φανταστικό γεύμα ή δείπνο, όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για να περάσετε στην κουζίνα σας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
  • ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μπέiκον κομμένο σε φετούλες
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία. Κρατάτε 1/2 φλ. νερό από αυτό που το βράσατε το στραγγίζετε το λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζετε τη 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και όλο το βούτυρο να λιώσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το μπέικον και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και γίνει ελαφρώς τραγανό το μπέικον.
  3. Ρίχνετε στο τηγάνι και τη κρέμα γάλακτος και το 1/2 φλ. νερό που κρατήσατε και μόλις έλθουν σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1-2 λ μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα φετουτσίνι και το τριμμένο τυρί και  τα ανακατεύετε καλά μέσα στη σάλτσα μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη καρμπονάρα με φετουτσίνι και μανιτάρια