Πανεύκολη καρυδόπιτα με επικάλυψη τυριού

Πανεύκολη καρυδόπιτα με επικάλυψη τυριού

Μια συνταγή για ένα εξαιρετικό γλυκό που σίγουρα θα απολαύσετε. Μια πανεύκολη σιροπιασμένη καρυδόπιτα με επικάλυψη τυριού. Μια υπέροχη καρυδόπιτα του Στ. Παρλιάρου.

Υλικά συνταγής

  • 5 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. καρύδια τριμένα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι:
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Για τη κρέμα τυριού:
  • 300 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia] 
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 24 εκ. 
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ν’ αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ,  ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και στο τέλος τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά. Αν δούμε να παίρνει γρήγορα χρώμα, χαμηλώνουμε στους 160 οC.
  4. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό επάνω στη ζεστή καρυδόπιτα. Χτυπάμε καλά τη κρέμα τυριού με τη κρέμα γάλακτος να ομογενοποιηθούν, καλύπτουμε τη καρυδόπιτα όταν κρυώσει και πιεί όλο το σιρόπι της και την απολαμβάνουμε. 

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολη καρυδόπιτα με επικάλυψη τυριού