Πανεύκολες μπάρες λεμονιού με 5 υλικά

Πανεύκολες μπάρες λεμονιού με 5 υλικά

Πεντανόστιμες και πανεύκολες μπάρες λεμονιού με αφράτη υπέροχη κρέμα με 5 μόνο υλικά, για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο αλλά και για όλες τις ώρες. Μια πανεύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε το τέλειο γλύκισμα. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 113 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 φλ. + ¼ φλ. χωριστά)
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική (1 φλ. + ¼ φλ. χωριστά)
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμός λεμονιού + 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Βάζετε στο κάδο του μίξερ το 1 φλ. αλεύρι, το βούτυρο σε κομματάκια και το 1/4 φλ. ζάχαρης και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Την αδειάζετε στο ταψάκι, τη στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση του και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να κάνει κρούστα και πάρει ένα χρυσό χρώμα στο κέντρο και ένα ελαφρώς καφέ χρώμα στις άκρες του. 
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, το υπόλοιπο 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι, τα αυγά, το χυμό και ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα λείο υγρό μείγμα. Αφήνετε το μείγμα για τουλάχιστον 10 λ να σταθεί.
  4. Βγάζετε τη βάση από το φούρνο, ανακατεύετε πάλι ελαφρώς το υγρό μείγμα γέμισης και το αδειάζετε πάνω από τη ψημένη βάση. Το ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στη κορυφή του και σταθεροποιηθεί η κρέμα. 
  5. Το βγάζετε από το φούρνο και το μεταφέρετε με το ταψί του σε σχάρα όπου και το αφήνετε για τουλάχιστον 1-2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει εντελώς. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε. Φυλάσσετε στο ψυγείο. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολες μπάρες λεμονιού με 5 υλικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.