Αναρτήθηκε στις 19/12/2015 σε Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Πανεύκολα ζυμαρικά au gratin με 3 κινήσεις
Ένα γρήγορο εύκολο, χορταστικό και πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια. Μια συνταγή για ζυμαρικά au gratin με τυριά και μπέϊκον για ένα υπέροχο γεύμα.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό κοντά ζυμαρικά ( πένες, βίδες κ.τ.λ.)
- 150 γρ. χοιρινό καπνιστό σε κύβους ή 10 φέτες μπέικον χονρδοκομμένες
- 2 φλ. τσ. τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, γραβιέρα κ.ο.κ.)
- 1 φλ. τσ. τυρί φέτα (τριμμένη)
- 1 λίτρο γάλα
- 4 αβγά
- 1 κύβο ζωμό κρέατος ή κότας
- 1/2 φλ. τσ. μαργαρίνη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε, σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό, τα μακαρόνια μας 10 λ λιγότερο από τον προτεινόμενο στη συσκευασία χρόνο. Τα σουρώνουμε τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα βάζουμε σε πυρέξ ή ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο με βούτυρο.
- Προσθέτουμε όλη τη φέτα, τα μισά τριμμένα τυριά, το καπνιστό χοιρινό ή μπέικον, το βιτάμ και αλατοπιπερώνουμε [προσοχή στο αλάτι λόγω των τυριών και του μπέϊκον].
- Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τον ζωμό και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με αυτό το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πιρέξ το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 °C για 15 λ. Το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
19/12/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολα ζυμαρικά au gratin με 3 κινήσεις