Πανεύκολα ταρτάκια σοκολάτας

Πανεύκολα ταρτάκια σοκολάτας

Μια πανεύκολη συνταγή για λαχταριστά και τραγανά ταρτάκια σοκολάτας. Υπέροχη γεύση για μικρούς και μεγάλους και για όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία φύλο ζύμης για τάρτα [της Pillsbury]
  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Για γαρνίρισμα:
  • καραμελωμένοι ξηροί καρποί χοντροκομμένοι
  • σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε τη ζύμη τάρτας εκτός ψυγείου για 20-30 λ μέχρι να μαλακώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
  2. Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα με μαχαίρι ή τη τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζετε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση. Προσθέτετε την κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει πολύ καλά η σοκολάτα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
  3. Απλώνετε το φύλλο της ζύμης σε μικρές φόρμες για ταρτάκια και κάνετε τρύπες με πιρούνι σε όλη τους την επιφάνεια. Τα ψήνετε για 25-30 λεπτά περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
  4. Αφήνετε τα ταρτάκια να κρυώσουν και στην συνέχεια τα γεμίζετε με το μείγμα της σοκολάτας. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα.
  5. Για γαρνίρισμα: Τα σερβίρετε γαρνίροντας με τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγη σκόνη κακάο.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολα ταρτάκια σοκολάτας