Πανεύκολα σοκολατένια τρουφάκια με 4 υλικά

Πανεύκολα σοκολατένια τρουφάκια με 4 υλικά

Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, για υπέροχα σοκολατένια τρουφάκια με 4 μόνο υλικά.

Γρήγορα στη παρασκευή τους, με μόνο μειονέκτημα ο χρόνος αναμονής που απαιτείται για ψύξη,  που θα σας αναγκάσει να περιμένετε μέχρι να τα απολαύσετε με το καφεδάκι σας και όχι μόνο. Κεράστε την οικογένειά σας, τους καλεσμένους σας αλλά μπορείτε να τα προσφέρετε και ως δώρο σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/3 φλ. φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% [*]
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Εναλλακτικά βάζετε τα κομμάτια σοκολάτας και τη κρέμα γάλακτος σε πυρίμαχο μπολ και τα λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, στη μέση θερμοκρασία, για 2 έως 3 λ ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  2. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Μόλις μισοκρυώσει, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  3. Καλύπτετε ένα δίσκο με χαρτί ψησίματος. Παίρνετε κάθε φορά 2 κ.γ. από το μείγμα και πλάθετε στρογγυλά μπαλάκια τα οποία τοποθετείτε στο δίσκο. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και να έχετε 20-25 τρουφάκια περίπου.
  4. Κοσκινίζετε το κακό σε ένα ρηχό πιάτο. Ρολάρετε τα μπαλάκια πάνω στο κακάο μέχρι να καλυφθούν. Τα τινάζετε ελαφρώς να φύγει το περίσσιο κακάο και τα ξαναβάζετε στο δίσκο. Όταν τελειώσετε με όλα τα μπαλάκια τα ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά.

[*] Για πιο καλό αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε (αν βρείτε εύκολα) κρέμα γάλακτος με περισσότερα από 35-36 % λιπαρά δηλ. κρέμα γάλακτος με κρεμώδη υφή.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολα σοκολατένια τρουφάκια με 4 υλικά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.