Αναρτήθηκε στις 19/11/2016 σε Ορεκτικά - Μεζέδες, Συνταγές
Πανεύκολα ψωμάκια Μπριός έτοιμα σε 40 λεπτά
Ψωμάκια μπριός έτοιμα σε 40 λεπτά. Μια πολύ εύκολη συνταγή για γευστικά, αφράτα, ψωμάκια, τόσο εύκολα και γρήγορα και απλά στη παρασκευή τους εφόσον δεν χρειάζεται να περιμένετε να φουσκώσουν, δεν χρειάζεται να τα ξαναζυμώσετε. Παρασκευάστε ζεστά μπριοσάκια και απολαύστε το δικό σας σπιτικό μπέργκερ ή σάντουιτς.
Υλικά συνταγής
- 570 ml γάλα φρέσκο
- 18 γρ. μαγιά στιγμής (2 φακελάκια)
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 160 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως και λίγο περισσότερο αν απαιτηθεί)
- 2 κ.γ. αλάτι
- σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου σας.
- Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρόλι (να μη κάψει και κοχλάσει απλά να ζεσταθεί) και το ρίχνετε ζεστό στο κάδο του μίξερ μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα 2 αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ ελαφρώς.
- Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας διαρκώς μέχρι να έχετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Εάν η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης προσθέτετε και άλλο αλεύρι κουταλιά κουταλιά. Αφήνετε το μίξερ και ζυμώνετε με τα χέρια σας για 2 λ μέχρι να διαπιστώσετε ότι η ζύμη είναι μαλακή, ελαστική και κολλά ελαφρώς στα χέρια.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 16 ίσα κομμάτια, τα πλάθετε σε μπάλες και τα τοποθετείτε στο ταψί, πάνω στη λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήσετε αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Χτυπάτε με σύρμα το 3º αυγό και αλείφετε την επιφάνεια των μπριός. Προαιρετικά τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.
Πηγή
19/11/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολα ψωμάκια Μπριός έτοιμα σε 40 λεπτά