Πανεύκολα μπισκοτάκια αμυγδάλου

Πανεύκολα μπισκοτάκια αμυγδάλου

Υπέροχα και πανεύκολα μπισκοτάκια αμυγδάλου. Μια μικρή απόλαυση για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας και τσαγάκι σας ή το γάλα τους τα παιδιά. Μια εύκολη και απλή συνταγή για τέλεια λαστιχωτά μπισκοτάκια, με 5 μόνο υλικά που σίγουρα θα σας γίνει η αγαπημένη σας γλυκιά συνήθεια.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα (αμυγδαλόψυχα) +  
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο
  • 3 ασπράδια μεγάλων αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα σε μαρέγκα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου σας. Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Θρυμματίζετε σε σκόνη την αμυγδαλόψιχα στο μούλτι.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέστε τη μαρμελάδα και τη μαρέγκα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια μαρίζ μέχρι να ομογενενοποιηθούν πλήρως και έχετε ένα μείγμα που να πλάθετε. 
  3. Παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα τη φορά και πλάθετε 24 μπαλάκια περίπου. Τα τοποθετείτε στο ταψί, βάζετε στη κορυφή του κάθε ενός από ένα αμύγδαλο και το πιέζετε με τα χέρια σας προς τα κάτω για να ισιώσουν και πλατύνουν ελαφρώς.
  4. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 17-20 λ (ανάλογα με το φούρνο σας) ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε μέσα στο ταψί για 5 λ να “σταθούν”. Μετά τα μεταφέρετε σε ένα ράφι να κρυώσουν εντελώς και τα σερβίρετε. 

[*] Τα αμύγδαλα που θα θρυμματίσετε σε σκόνη στο multi θα πρέπει να είναι ασπρισμένα, κρύα τελείως στεγνά και ξερά. Αν έχετε αμύγδαλα με φλούδα, θα τα ζεματίσετε σε κοχλαστό νερό, θα αφαιρέσετε τη φλούδα τους και μετά θα τα αφήσετε 1-2 μέρες να στεγνώσουν καλά. Αν έχετε αμφιβολία ότι δεν είναι αρκετά ξερά και στεγνά ψήστε τα για λίγο στο φούρνο να στεγνώσουν εντελώς.

Σημείωση: Αν δεν θέλετε πολύ γλυκά τα μπισκοτάκια σας βάλτε 1/2 ή 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη και συμπληρώστε τη ζύμη με λίγο αλεύρι ή αμυγδαλόσκονη μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να πλάθετε. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολα μπισκοτάκια αμυγδάλου

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

 
 
 
 
x
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!
Βρείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Συνταγές στο sintayes.gr!
Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερόλεπτα