Αναρτήθηκε στις 01/09/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Πανεύκολα μπισκότα με ταχίνι
Μια πολύ εύκολη συνταγή της Martha Stewart για υπέροχα, μπισκοτάκια με ταχίνι. Συνοδέψτε το καφέ ή το γάλα σας με αυτά τα πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά μπισκότα και απολαύστε τα.
Υλικά συνταγής
- 8 κ.σ. βούτυρο [115 γρ.] λιωμένο
- 3/4 φλ. τσαγιού ταχίνι
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 φλ. καφέ [σκούρα] ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- σουσάμι [προαιρετικά] [*]
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου.
- Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και τις 2 ζάχαρες και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα αφράτο μείγμα.
- Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα. Το προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα βουτύρου, στο μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- Παίρνετε 2 κ.σ. κοφτές, από το μείγμα και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα κυλάτε στο σουσάμι [προαιρετικά] και τα τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί. Όταν τελειώσετε όλη τη ζύμη, βουτάτε ένα πιρούνι σε ζεστό νερό και πιέζετε τα “μπαλάκια” ελαφρώς [με το πίσω μέρος των δοντιών του πιρουνιού] σταυρωτά, έτσι ώστε να γίνουν ελαφρώς πλακέ και να μείνουν επάνω οι χαρακιές του πιρουνιού.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λ μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε 10 λ στο ταψί να “σταθούν” και μετά τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
[*] Μπορείτε αντί για σουσάμι να τα πασπαλίσετε, όταν θα είναι έτοιμα να τα βάλετε στο φούρνο με θρυμματισμένους στο μούλτι ξηρούς καρπούς [φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα].
Πηγή
01/09/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολα μπισκότα με ταχίνι