Πανεύκολα αμυγδαλωτά με κακάο

Πανεύκολα αμυγδαλωτά με κακάο

Ένα κλασικό, πατροπαράδοτο κέρασμα που σερβίρεται στα υπέροχα Ελληνικά νησιά μας. Αμυγδαλωτά με κακάο, σερβιρισμένα με ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Τίποτα πιο απλό, πιο νόστιμο, πιο απολαυστικό.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα με τη φλούδα τους θρυμματισμένα σε σκόνη
  • ½ φλ. τσαγιού + 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 ½ κ.σ. σκόνη κακάο
  • ¼ φλ. τσαγιού + ½ κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 ¼ κ.γ. κονιάκ ή εκχύλισμα Μαστίχας ή βανίλιας
  • 1 ½ κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • ζάχαρη για επικάλυψη 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θρυμματίζετε στο multi τα αμύγδαλα με τη φλούδα τους, σχεδόν σε σκόνη.
  2. Αναμυγνύετε σε μπολ όλα τα ξηρά υλικά συνταγής, δηλ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη, ζάχαρη κρυσταλλική, σκόνη κακάο, τριμμένη φρυγανιά. 
  3. Σε άλλο μπολ αναμυγνύετε τα υγρά υλικά, δηλ. κονιάκ ή εκχύλισμα μαστίχας ή βανίλιας και το χυμό πορτοκαλιού. Περιχύνετε το υγρό μείγμα στα ξηρά συστατικά, τα ανακατεύετε, και τα ζυμώνετε τα πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα πηχτό υγρό μείγμα.
  4. Σε ένα ρηχό πιάτο τοποθετείτε κρυσταλλική ζάχαρη. Παίρνετε 1 κ.γ. μείγμα ή περισσότερο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και πλάθετε μικρά μπαλάκια, . Τα κυλάτε πιέζοντάς τα ελαφρώς, πάνω στη κρυσταλλική ζάχαρη φροντίζοντας να “κολλήσει” επάνω τους καλά η ζάχαρη. Τα αμυγδαλωτά σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολα αμυγδαλωτά με κακάο

 

2 Σχόλια

  1. Sintayes.gr says:

    Καλησπέρα Ειρήνη. Φυσικά και μπορείς να βάλεις ινδοκάρυδο απ’έξω. Αν δεν κολάει εύκολα βάλε στα χέρια σου λίγες σταγόνες ηλιέλαιο και “πέρασε” τα αμυγδαλωτά. Έτσι θα κολλήσει καλά το ινδοκάρυδο. Καλή επιτυχία στο γλυκό σου.
    Πάντα στη διάθεσή σου

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.