Pancakes μήλου με κανέλα

Pancakes μήλου με κανέλα

Πεντανόστιμα, λαχταριστά pancakes που με τη προσθήκη μήλου και κανέλας μετατρέπονται σε ένα ονειρεμένο έδεσμα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για υπέροχα pancakes (τηγανίτες) για να τα απολαύσετε στο πρωινό ή το δεκατιανό σας και όχι μόνο. Δοκιμάστε τες!

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1½ φλ. τσαγιού γάλα 
  • 1 αυγό 
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο στο τηγάνι
  • μέλι, κανέλα και παγωτό ή σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά και σκουπίζετε τα μήλα. Τα τρίβετε (χωρίς να τα ξεφλουδίσετε) στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι. Τα ραντίζετε με το χυμό λεμονιού, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι μέχρι την ώρα που θα τα χρησιμοποιήσετε. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα και το αλάτι. Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάτε με σύρμα (ή μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα) το αυγό με το γάλα για 2-3 λ.  Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Τέλος προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Στύβετε καλά τα μήλα με τα χέρια σας, τα ρίχνετε στο μείγμα ζύμης και τα ανακατεύετε καλά με κουτάλι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. 
  4. Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε ελάχιστο βούτυρο. Μόλις κάψει ρίχνετε 1-2 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα για κάθε pancake και το ψήνετε 1-2 λ περίπου από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Τα σερβίρετε ζεστά με με μέλι και κανέλα. 

Σερβίρετε τα pancakes σας με σαντιγί αντί για παγωτό με το ίδιο εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα

Photo 1    Photo 2



Sintayes.gr,

Συνταγή: Pancakes μήλου με κανέλα