Πανακότα σοκολάτας

Πανακότα σοκολάτας

Μια απλή και πανεύκολη συνταγή για πανακότα σοκολάτας. Ένα υπέροχο επιδόρπιο που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φλύδες ή σιρόπι σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, σαντιγί.

Υλικά συνταγής

  • 270 ml κρέμα γάλακτος
  • 130 ml γάλα
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 90 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζετε το φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 6 λ περίπου. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Μόλις έλθουν σε σημείο βρασμού αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, στύβετε τα φύλλα ζελατίνης, τα προσθέτετε στη κατσαρολίτσα και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  4. Σουρώνετε το μείγμα [μήπως έχουν μείνει κομματάκια ζελατίνας] και μοιράζετε το μείγμα σε μπολ μεγέθους και σχήματος αρεσκείας σας. Βάζετε τη πανακότα για 3-4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  5. Τη σερβίρετε με φλύδες σοκολάτας, ή σιρόπι σοκολάτας, ή σαντιγί ή φρέσκα φρούτα ή γλυκό κουταλιού.

Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς, ή 

untitled

Με γλυκό κουταλιού

untitled

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανακότα σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.